top of page

Om

IMG_20220605_113752_350.jpg

Välkommen!

Mitt namn är Jennie och jag omfamnar livet med full rörelse, yoga och matlagning. För mig är dessa tre element en källa till glädje och inspiration. Genom rörelse känner jag mig levande, genom yoga hittar jag balans och genom matlagning uttrycker jag min kreativitet och näringskärlek. Det är i denna harmoniska kombination av aktivitet och närvaro som jag finner mitt sanna jag och njuter av varje ögonblick som är fyllt med liv.

Om mig

Yogan - en resa mot självkännedom och anpassning till naturen

År 2009, efter många år av engagemang inom lagsporter, testade jag på yoga för första gången. Till min förvåning blev jag genast fast. Yoga erbjöd mig en möjlighet att verkligen lära känna min kropp, både dess potential och dess begränsningar, på ett sätt som var tillåtande och läkande. Som en nyfiken person till min natur var denna erfarenhet en öppning för mig.

Nu, 13 år senare, kan jag reflektera över den resa jag har gjort och hur den har format mig som individ. Jag har vuxit och arbetat med att acceptera min kropps tillstånd samt hur mitt liv ser ut i nuet. Det har varit en process av personlig utveckling och självreflektion.

År 2015 genomgick jag en utbildning i hatha yoga i Indien och 2018 valde jag att utforska en djupare form av yoga som kallas "fem elementen" i Österrike. Det är denna yogaform jag nu undervisar i - en form där människan möter naturen och väcker de element som vi också finner när vi är i naturen.

Den yoga jag delar är inkännande, lugn och dynamisk. Vi fokuserar särskilt på området runt hjärtat. Genom att använda våra andetag som verktyg tar vi oss långsamt inåt i övningarna, vare sig de utförs stående, sittande eller liggande.

Genom yogapraktiken strävar vi också efter att återknyta vår koppling till naturen och känna oss som en del av den. Vi förändras i takt med årstiderna, de omständigheter vi möter i vardagen, skador, sjukdomar, åldrande och emotionella påfrestningar. Därför bör vi anpassa vårt sätt att använda vår kropp, vår kosthållning och vår aktivitetsnivå i enlighet med var vi befinner oss i livet.

Yogan har blivit en väg för mig att utforska mig själv och min omgivning på djupet. Den har hjälpt mig att hitta balans och harmoni både inom mig själv och i förhållande till naturen. Genom att vara närvarande i min kropp och i min omgivning kan jag anpassa mig efter de förändringar som livet för med sig. Yogan har blivit en värdefull resurs för mig, och jag hoppas kunna dela dess fördelar med andra som söker liknande erfarenheter av självkännedom och harmoni.

Referenser

Sedan 2016 har jag med glädje drivit min yogaverksamhet, där jag har haft privilegiet att guida människor på deras väg mot välbefinnande och inre balans. Genom åren har jag organiserat och lett retreats som ger deltagarna möjlighet att fördjupa sin yogapraktik och uppleva stillheten och kraften i naturen sedan 2018.

Redan sedan 2015 har jag också arbetat som massör och har fått äran att hjälpa människor att släppa på spänningar, lindra stress och främja kroppens naturliga läkningsprocess. Att kombinera mina kunskaper inom yoga och massage har varit en fantastisk resa, där jag har fått möjlighet att bidra till människors välmående på olika sätt.

Genom åren har jag fått se och vara en del av de positiva förändringar som mina klienter och retreat-deltagare har upplevt. Det är en sann glädje att få fortsätta vägleda och inspirera andra på deras hälsosamma och holistiska resa mot välbefinnande och inre frid.

Utbildning

Yoga

2015

Ayuryoga Eco Ashram (Mysore, Indien)

200h HathaYoga Teacher training

2018

Five elements form with Peter clifford (Mattsee, Österrike)

80h Earth&Water element 

2019

Projektledare och grundare till Augustiglöd-festivalen

Massage

2016

Ayurveda School Varkala, Indien

100h Ayurvedisk medicin och massage + praktik

 

2017-2018

Göteborgs massageskola (Kärna)

 

  • Certifierad massageterapeut

  • Certifierad idrottsmassageterapeut

  • Certifierad spaterapeut

  • Certifierad ekologisk hudterapeut

  • Certifierad aromaterapeut

  • Diplomerad energimassör

  • Diplomerad företagsmassör

  • Diplomerad zonterapeut

  • Diplomerad gravidmassör

Kontakta mig gärna!

Kontakt

Jennie Müller

info@yogamedjennie.se

070 - 261 86 32

Facebook

Instagram

bottom of page